fbpx
Новини світу

У США померла дочка Маяковського

У Нью-Йорку померла єдина дочка видатного російського поета Володимира Маяковського Патриція Томпсон (Олена Маяковська). Про тяжку втрату повідомив директор державного музею Маяковського Олексій Лобов в своєму Facebook. За його словами, Олена Маяковська померла ще 1 квітня. До свого 90-річчя донька Володимира Маяковського не дожила два з половиною місяці.

«Друзі … з важким серцем повідомляю про велику втрату … У п’ятницю в Нью-Йорку померла Патриція Томпсон (Олена Володимирівна Маяковська) … Всього два тижні тому ми обговорювали майбутню виставку … говорили про нову книгу … будували плани на її поїздку до Росії … і ось тепер її немає», – написав Олексій Лобов.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Відзначимо, з матір’ю Олени, російською емігранткою Єлизаветою Зіберт Володимир Маяковський познайомився в США під час свого творчого відрядження. Жінка була гідом і перекладачем поета. Пізніше вона стала і матір’ю його єдиної дочки Олени. Дізнавшись про народження дівчинки, Володимир Маяковський дуже зрадів і хотів приїхати в Америку. Але отримати візу в той час було вкрай складно. Але все ж через два роки йому таки відкрили візу для поїздки в Париж. В цей же час Еллі з малятком відпочивали в Ніцці. Там і відбулася перша і єдина зустріч батька і доньки.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Своє життя Патриція Томпсон присвятила вивченню проблем фемінізму та соціології. Вона написала близько 20 книг, в тому числі "Маяковський на Манхеттені" про подорож поета в США. Брала активну участь в роботі Російсько-американського культурного центру «Спадщина».

Читайте також: