fbpx
Політика

Гройсман: “Батьківщина” і “Радикальна партія” можуть увійти до нової коаліції

У нову парламентську коаліцію крім фракцій "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" можуть також вступити "Батьківщина" і "Радикальна партія", про що вчора ввечері заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Читайте: «Радикальна партія проти формування більшості за рахунок депутатів, які пройшли за списками інших партій», – Ігор Мосійчук

"Я вважаю, що коаліція повинна бути результативною та ефективною. Сьогодні не йдеться про те, щоб створити коаліцію і уряд, які не будуть ефективні. Якщо буде коаліція на дві фракції, це не виключає того, що в коаліції можуть бути інші фракції, зокрема, "Батьківщина" і "Радикальна партія", – зазначив спікер парламенту.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Відносно свого можливого прем’єрства Гройсман зазначив, що цей варіант куди кращий, ніж розпуск Верховної Ради і дострокові вибори.

"Ситуація дуже складна, але є два варіанти. Перший – береш на себе відповідальність, якщо тобі довіряє коаліція. Багато хто говорить "навіщо ти береш на себе відповідальність, тебе спалять. Нехай краще будуть дострокові вибори". А дострокові вибори можуть зараз, в цей проміжок часу "спалити" всю країну", – резюмував Гройсман.

Читайте також: