fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за тиждень (28 березня – 3 квітня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (28 березня – 3 квітня 2016 року).

Юрія Вілкула обрано мером Кривого Рогу

Офіційні дані тимчасової виборчої комісії на місцевих виборах в мери Кривого Рогу зафіксували перемогу Юрія Вілкула. Про це кореспонденту УНН повідомив Павло Гівель, голова виборчої комісії Кривого Рогу.

Юрій Вілкул залишається на посаді міського голови. На виборах він отримав 74,18% голосів.

Офіційно: "Дніпро" виключений з єврокубків на один сезон

Арбітражна палата Інстанції УЄФА винесла вердикт у справах дніпропетровського "Дніпра" (UKR), бакинського "Інтера" (AZE) і "Тиргу-Муреш" (ROM).

На офіційному сайті УЄФА повідомляється:

"Дніпро" (UKR): Український клуб відсторонено від участі в одному (1) єврокубковому турнірі, в який він би міг потрапити за наступні три (3) сезони (тобто, сезони 2016/17, 2017/18 і 2018/19 ).

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Верховна Рада підтримала відставку Шокіна

Верховна Рада України в ході сьогоднішнього засідання, 29 березня, підтримала відставку генерального прокурора Віктора Шокіна. За відповідне рішення проголосувало в цілому 289 народних депутатів.

Фракція «Блок Петра Порошенка» дала 114 голосів за відставку Шокіна, «Народний фронт» – 72 голоси, «Самопоміч» – 24 голоси, «Батьківщина» – 13 голосів, а Радикальна партія – 17 голосів. При цьому народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук повідомив про те, що його кнопка не спрацювала, і він не зміг підтримати відставку генпрокурора. У зв’язку з цим він має намір звернутися до секретаріату Верховної Ради, щоб його голос був врахований.

Давида Сакварелідзе звільнено з прокуратури

Заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе був звільнений з органів прокуратури. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Згідно з оприлюдненим повідомленням, відомство останнім часом отримувало безліч колективних депутатських звернень щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України «Про прокуратуру» встановленої в структурі і штатному розписі посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області, яку займає Давид Сакварелідзе.

У Києві попрощалися з адвокатом Юрієм Грабовським

У суботу, 2 квітня, в Києво-Печерській Лаврі попрощалися з убитим адвокатом російських ГРУшників Юрієм Грабовським. Там же пройшло відспівування загиблого.

Провести Грабовського в останню путь прийшло чимало друзів і колег. Похорон адвоката відбувся на Лісовому кладовищі в Києві. Нагадаємо, що адвокат Юрій Грабовський був знайдений мертвим 25 березня в Черкаській області. У ГПУ пізніше повідомили, що його вбили в ніч з 6 на 7 березня.

Читайте також: