fbpx
Політика

Розенко: МВФ завжди підтримає Україну в питанні підвищення соцстандартів

Міжнародний валютний фонд завжди готовий підтримати Україну в питанні підвищення соцстандартів. Можливий навіть варіант підвищення пенсій і зарплат в 2016 році більш ніж на 12,5%. Але за умови, якщо українська сторона знайде реальні джерела додаткового фінансування. Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

«МВФ нас завжди підтримає, якщо для підвищення соцстандартів є реальний ресурс. Звичайно, друкувати «фантики» і роздавати їх людям нам ніхто не дасть. У минулому році такий ресурс вдалося знайти – ми провели реформи, реструктурували зовнішній держборг і скоротили інші бюджетні витрати … Якщо ми знову знайдемо можливість підвищити соцстандарти, ніхто не буде заперечувати», – запевняє міністр.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Павло Розенко зазначив, що єдиною проблемою залишається розбіжність показників підвищення соцстандартів з рівнем інфляції в Україні. Перший повинен бути мінімум на 2% вище. І завдання влади – знайти додаткові джерела фінансування для більшої індексації пенсій і зарплат.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що рівень підвищення соцстандартів на 2017 рік повинен бути вище рівня інфляції мінімум на 2%.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Читайте: Рівень підвищення соцстандартів має бути вище рівня інфляції, – Яценюк

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: