fbpx
Політика

«Народний фронт» вимагає включити до коаліційної угоди ряд позицій щодо судової реформи, – Леонід Ємець

Фракція «Народний фронт» виступає за включення в коаліційну угоду ряду позицій, що стосуються судової реформи. У їх числі створення Конституційної комісії на базі парламенту, повне перезавантаження всього суддівського корпусу, а також прийняття узгодженого з Венеціанською комісією закону «Про очищення влади».  

Відповідну заяву зробив народний депутат Леонід Ємець.  

Як він нагадав, створення Конституційної комісії на базі парламенту було одним з пунктів минулої коаліційної угоди, який так і не був виконаний.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

При цьому коментуючи необхідність узгодження закону про люстрацію, Леонід Ємець звернув увагу на те, що протягом останнього року неодноразово робилися спроби взагалі скасувати люстрацію за допомогою Конституційного суду, частина суддів якого самі підпадають під цей закон.  

У той же час, за словами депутата, фракція підтримує окремі конструктивні вимоги до формування коаліційної угоди, які були озвучені представниками інших фракцій. Наприклад, вимоги про заміну складу ЦВК і частини суддів Конституційного суду.   

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Читайте: Вимоги «Батьківщини» по коаліції суперечать Меморандуму з МВФ, – Павло Різаненко

Читайте також: