fbpx
Політика

Київ готовий ділитися напрацюваннями для реалізації реформ з іншими містами, – Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що столиця готова поділитися своїми позитивними напрацюваннями для реалізації реформ в інших українських містах.  

«Сьогодні всі говорять про боротьбу з корупцією, про реформи. Але після подій Майдану пройшло 2 роки, і люди запитують: «Що змінилося?». Система залишилася стара. Скільки можна боротися з корупцією і втілювати децентралізацію? Я завжди говорив, що ми не введемо реформи, не подолавши корупцію. Наприклад, ми провели аудит, передали всі матеріали правоохоронцям. Порушено 82 кримінальні справи. Але люди запитують: хто покараний, хто в тюрмі?», – розповів він.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому Віталій Кличко зазначив, що столиця вже встигла зробити ряд кроків, які дозволили забезпечити прозорість усіх процесів в місті, а також відкритість системи управління, зокрема у використанні бюджетних коштів.  

Також він нагадав, що столична влада повністю відкрила київську мерію, засідання комісій Київради, на яких можуть бути присутніми активісти, журналісти і представники громадськості.  

«Ми першими в Україні запустили систему «Електронний бюджет» і відкрили надходження і видатки міського бюджету. Всі ці заходи збільшили бюджет на 30%», – додав мер.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Як зазначив Кличко, в минулому році столиці вже вдалося залучити 1,7 мільярда гривень інвестицій. У цьому році влада розраховує на те, що ця сума збільшиться до 10 мільярдів.  

Читайте: Київ вважають перспективним для інвестицій містом, – Віталій Кличко  

«Наш позитивний досвід вже хочуть використовувати Київська область і місто Дніпропетровськ. Як голова Асоціації міст України, я готовий ділитися позитивними напрацюваннями Києва через механізми асоціації для того, щоб впроваджувати передовий досвід по всій Україні», – резюмував він.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: