Головні новини світу та України за 30 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 30 березня 2016 року.

Порошенко підписав Указ про звільнення в запас і терміни призову в 2016 році

Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 122/2016 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2016 році".

Відповідно до Указу зі Збройних Сил України, інших утворених, відповідно до законів України військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту в запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліста або магістра і вислужили встановлені терміни строкової військової служби.

Давида Сакварелідзе викликано на допит в ГПУ

Екс-заступник Генпрокурора України Давид Сакварелідзе викликаний на допит в ГПУ у справі про розкрадання 2 мільйонів доларів коштів міжнародних партнерів на реформування прокуратури. Про запрошення в ГПУ розповів сам Сакварелідзе.

"Тільки що мені дзвонив заступник начальника створеного нещодавно в ГПУ департаменту, який займається відверто замовними справами, в тому числі і проти моєї команди -"шановний" пан Сус. Він запросив мене в п’ятницю (1 квітня, – ред.) на допит у справі про "зникнення" 2 млн американських доларів", – написав він у середу, 30 березня у себе в Facebook.

Полторак відзвітував про хід демобілізації в Україні

Related Post

За станом на 30 березня звільнені в запас 6 тисяч військових з 45 тисяч запланованих. Такі цифри навів голова Міноборони Степан Полторак.

"У квітні планується розпочати четверту чергу демобілізації, 45 тисяч, які відслужили встановлений термін … На цей момент ми вже звільнили 6 тис. військових, за перші 10 днів ми плануємо звільнити 18 тис. військових, і в цілому ми плануємо завершити демобілізацію до кінця квітня", – сказав Полторак.

Прес-центр АТО: "Терористи випустили 250 мін по позиціях ВСУ"

Протягом доби окупанти вчинили 72 обстріли на сході України, зосередившись на донецькому напрямку.

Як повідомляє прес-центр АТО, під вогнем противника виявилися позиції військових в районах Майорська, Опитного, Новгородського, Луганського, Ленінського і Невельського.

"За вказаний період поблизу Зайцевого та Авдіївки бойовики обстріляли українських бійців з забороненої зброї 22 рази. Кількість випущених ворожих мін 120 і 82 калібрів по наших позиціях перевищило цифру 250. Також зафіксовані обстріли з артилерії поблизу Зайцевого", – заявили в штабі.

ВООЗ: "Ебола більше не страшна людству"

Спалах лихоманки Ебола більше не розглядається як міжнародна надзвичайна ситуація в сфері охорони здоров’я. З такою заявою виступила Всесвітня організація охорони здоров’я.

"Ризик міжнародного поширення низький, і країни можуть швидко реагувати в разі виникнення нових надзвичайних ситуацій", – йдеться в повідомленні ВООЗ.

Leave a Comment