fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 30 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 30 березня 2016 року.

Порошенко підписав Указ про звільнення в запас і терміни призову в 2016 році

Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 122/2016 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2016 році".

Відповідно до Указу зі Збройних Сил України, інших утворених, відповідно до законів України військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту в запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліста або магістра і вислужили встановлені терміни строкової військової служби.

Давида Сакварелідзе викликано на допит в ГПУ

Екс-заступник Генпрокурора України Давид Сакварелідзе викликаний на допит в ГПУ у справі про розкрадання 2 мільйонів доларів коштів міжнародних партнерів на реформування прокуратури. Про запрошення в ГПУ розповів сам Сакварелідзе.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Тільки що мені дзвонив заступник начальника створеного нещодавно в ГПУ департаменту, який займається відверто замовними справами, в тому числі і проти моєї команди -"шановний" пан Сус. Він запросив мене в п’ятницю (1 квітня, – ред.) на допит у справі про "зникнення" 2 млн американських доларів", – написав він у середу, 30 березня у себе в Facebook.

Полторак відзвітував про хід демобілізації в Україні

За станом на 30 березня звільнені в запас 6 тисяч військових з 45 тисяч запланованих. Такі цифри навів голова Міноборони Степан Полторак.

"У квітні планується розпочати четверту чергу демобілізації, 45 тисяч, які відслужили встановлений термін … На цей момент ми вже звільнили 6 тис. військових, за перші 10 днів ми плануємо звільнити 18 тис. військових, і в цілому ми плануємо завершити демобілізацію до кінця квітня", – сказав Полторак.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Прес-центр АТО: "Терористи випустили 250 мін по позиціях ВСУ"

Протягом доби окупанти вчинили 72 обстріли на сході України, зосередившись на донецькому напрямку.

Як повідомляє прес-центр АТО, під вогнем противника виявилися позиції військових в районах Майорська, Опитного, Новгородського, Луганського, Ленінського і Невельського.

"За вказаний період поблизу Зайцевого та Авдіївки бойовики обстріляли українських бійців з забороненої зброї 22 рази. Кількість випущених ворожих мін 120 і 82 калібрів по наших позиціях перевищило цифру 250. Також зафіксовані обстріли з артилерії поблизу Зайцевого", – заявили в штабі.

ВООЗ: "Ебола більше не страшна людству"

Спалах лихоманки Ебола більше не розглядається як міжнародна надзвичайна ситуація в сфері охорони здоров’я. З такою заявою виступила Всесвітня організація охорони здоров’я.

"Ризик міжнародного поширення низький, і країни можуть швидко реагувати в разі виникнення нових надзвичайних ситуацій", – йдеться в повідомленні ВООЗ.

Читайте також: