fbpx
Політика

До «БПП» приєдналися троє екс-депутатів «Самопомочі», – Сергій Лещенко

Як розповів народний депутат України від фракції «БПП» Сергій Лещенко, сьогодні, 31 березня, на засіданні фракції були присутні депутати Суслова, Кривенко і Кішкар, які були обрані до парламенту за списком «Самопомочі».  

При цьому він звернув увагу на те, що в той момент рішення про їх включення до фракції, як того вимагає положення про фракцію «БПП», прийнято не було. Крім того, за його словами, було проігноровано рішення Конституційного суду, яке приписує входити лише в ту фракцію, за списками якої він був обраний.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За словами Лещенка, буквально під самий кінець засідання фракції її голова – Юрій Луценко – поставив на голосування рішення про включення Суслової, Кривенко і Кішкаря в «БПП».  

«Він оголосив, що рішення про їх прийняття прийнято одноголосно», – зазначив нардеп. При цьому Луценко не ставив на голосування питання, хто проти цього рішення.   

Читайте: «БПП» і «НФ» планують створити коаліцію без «Батьківщини», – Сергій Лещенко  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Тим часом, Павло Кішкар заявив, що його вступ в «БПП» є виключно технічним кроком, мета якого – не допустити розпуск Верховної Ради.  

«При цьому до мене було висунуто одну вимогу – дотримання коаліційної угоди. Категорично спростовую заяви про підкуп депутатів. На відміну від колишніх колег по коаліції, я своїх поглядів не змінював», – додав він.

Читайте також: