fbpx
Політика

Тимошенко вже почала парламентську кампанію, – Мустафа Найєм

Як зізнався народний депутат України від фракції «БПП» Мустафа Найєм, йому не подобається ідея формування нової коаліції в складі двох фракцій, «БПП» і «Народного фронту», шляхом добору необхідної кількості депутатів з числа позафракційних.  

«Називати одних депутатів "тушками" і позбавляти їх мандата, і при цьому тут же формувати коаліцію з інших позафракційних – це не comme il faut. Я ще можу зрозуміти, коли членами фракції стають депутати-мажоритарники. Але вступ до фракції депутатів, які пройшли за списками інших партій, мені здається взагалі неприйнятним», – написав він у Facebook.  

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

У той же час, як вважає Найєм, до такого формату створення нової коаліції в першу чергу підштовхнули «Батьківщина», «Самопоміч» та Радикальна партія.  

«Самопоміч по-єзуїтському заявила, що готова підтримати Наталю Яресько, але вступати в коаліцію не буде, прекрасно розуміючи, що без коаліції висунення будь-якого прем’єра неможливо апріорі. РПЛ грає свою гру, чекаючи, коли все завалиться і їх попросять повернутися в обмін на крісло спікера», – зазначив він.  

Що стосується «Батьківщини», то вона, за його словами, висунула абсолютно популістичні вимоги, які в деяких моментах суперечать навіть тому, що Юлія Тимошенко та її фракція підписували ще рік тому.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Треба бути чесним і називати речі своїми іменами. Це шантаж. І в дійсності Юлія Тимошенко вже почала парламентську кампанію. Наскільки мені відомо, у багатьох посольствах "Батьківщині" прямо вказували на абсолютно безвідповідальну політику розхитування ситуації під вибори і небажання увійти в коаліцію. Відчувши загрозу дискредитації, "Батьківщина" змінила маневр і вирішила, що нічого не заважає почати виборчу кампанію з тези "ми хотіли в коаліцію, але нам не дали"», – розповів нардеп

Читайте також: