fbpx
Політика

Степан Полторак анонсував переатестацію в Міністерстві оборони

Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення оптимізувати чисельність співробітників у відомстві. Про це він написав у Facebook.  

«Мушу визнати, що неможливо працювати ефективно при такому роздутому штаті – 770 посад тільки в Міністерстві оборони України. У нас багато людей, які за своїми здібностями просто не можуть приймати рішення, а знаходяться ці люди на відповідальних посадах», – сказав міністр.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За його словами, прийняття рішень щодо оптимізації чисельності особового складу буде здійснюватися лише після проведення переатестації кожного офіцера. В ході переатестації буде встановлено, чи відповідає військовослужбовець займаній посаді, якщо військовослужбовець підтвердить свої професійні здібності – йому буде запропонована відповідна посада або посада, яку він обіймав раніше, або посада в територіальних органах управління.  

«Після підписання Директиви і проведення переатестації особового складу я планую перерозподілити функціональні обов’язки всіх офіцерів, а також делегую деякі свої повноваження заступникам міністра і начальникам департаментів. Кожен керівник повинен приймати самостійні рішення відповідно до повноважень, а також нести повну відповідальність за прийняті рішення», – додав Степан Полторак.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також він зазначив, що в ході переатестації військовослужбовці будуть проходити поліграф.

Читайте також: