fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 29 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 29 березня 2016 року.

Верховна Рада підтримала відставку Шокіна

Верховна Рада України в ході сьогоднішнього засідання, 29 березня, підтримала відставку генерального прокурора Віктора Шокіна. За відповідне рішення проголосувало в цілому 289 народних депутатів.

Фракція «Блок Петра Порошенка» дала 114 голосів за відставку Шокіна, «Народний фронт» – 72 голоси, «Самопоміч» – 24 голоси, «Батьківщина» – 13 голосів, а Радикальна партія – 17 голосів. При цьому народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук повідомив про те, що його кнопка не спрацювала, і він не зміг підтримати відставку генпрокурора. У зв’язку з цим він має намір звернутися до секретаріату Верховної Ради, щоб його голос був врахований.

Давида Сакварелідзе звільнено з прокуратури

Заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе був звільнений з органів прокуратури. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Згідно з оприлюдненим повідомленням, відомство останнім часом отримувало безліч колективних депутатських звернень щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України «Про прокуратуру» встановленої в структурі і штатному розкладі посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області, яку займає Давид Сакварелідзе.

У Росії пропонують заборонити в’їзд українським артистам

У Росії пропонують заборонити в’їзд українським артистам. З такою ініціативою виступив член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Роман Худяков. За його словами, заборонити необхідно виступи тих артистів, які негативно висловлюються про Росію та її громадян.

«Нам варто заборонити повністю в’їзд (українським – ред.) акторам, актрисам, які тут заробляють гроші. Тому що ми не знаємо, куди вони потім ці гроші спрямовують … Я маю на увазі тих акторів і актрис, які ганять російський народ і РФ», – сказав депутат в інтерв’ю російським ЗМІ.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

КНДР знову здійснила запуск балістичної ракети

У Південній Кореї повідомили про те, з території КНДР був здійснений черговий запуск балістичної ракети. Зокрема, зазначається, що ракета була випущена зі східного узбережжя в Східно-Китайське море. Згідно з даними Південної Кореї, йдеться про ракету малої дальності, яка подолала відстань в 200 кілометрів.

Розкрито деталі аварії Boeing 737-800 в аеропорту Ростова-на-Дону

Міждержавний авіаційний комітет представив звіт про аварію Boeing 737-800, що розбився в аеропорту Ростова-на-Дону. Згідно зі звітом, у літака не було виявлено відмов будь-яких систем.

"За результатами попереднього аналізу інформації бортових самописців, до теперішнього часу не виявлено будь-яких відмов систем і агрегатів літака, силових установок. Літак мав чинний сертифікат льотної придатності, проходив необхідне технічне обслуговування і на момент вильоту був справний", – йдеться в повідомленні комітету .

Читайте також: