fbpx
Політика

Столична влада буде підтримувати стартапи, – Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко підписав Меморандум про співпрацю щодо реалізації спільних інноваційних проектів з ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонідом Губерським та головою Ради директорів підприємств, установ та організацій Києва Олександром Осадчим.  

За словами Віталія Кличка, під час кожної своєї поїздки за кордон він цікавиться, як технологічно розвиваються сучасні міста і країни, які інноваційні технології вони використовують і які з них можна було б застосувати в Києві.  

«Ми вже реалізуємо новітні технології в управлінні містом. Ми вивчаємо зарубіжний досвід. Але в Україні є багато талановитих вчених. У Києва великий потенціал. На жаль, цей потенціал більше використовується за кордоном, ніж у нас в країні. Наше завдання – створити умови, щоб цей науковий потенціал реалізовувався в конкретних проектах у нас на батьківщині, і зокрема в Києві», – підкреслив він.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як зазначив Кличко, в першу чергу столична влада зацікавлена в розробці технологій з очищення води та оптимізації транспортних потоків.  

«Ми будемо підтримувати стартапи і давати можливість молодим людям реалізовувати себе. Наше завдання – щоб ці молоді розробники працювали на батьківщині. Це і додаткові робочі місця, і податки в бюджет, і поштовх для розвитку економіки. Наше завдання – щоб ті ідеї та проекти, з якими ми ознайомилися, не залишалися на папері, а були найближчим часом реалізовані», – резюмував мер.   

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Читайте: Київ вважають перспективним для інвестицій містом, – Віталій Кличко

 Фото: media.novostimira.com

Читайте також: