fbpx
Політика

Давида Сакварелідзе звільнено з прокуратури

Заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе був звільнений з органів прокуратури. Про це повідомила прес-служба ГПУ.  

Згідно з оприлюдненим повідомленням, відомство останнім часом отримувало безліч колективних депутатських звернень щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України «Про прокуратуру» встановленої в структурі і штатному розкладі посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області, яку займає Давид Сакварелідзе.   

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Генеральним прокурором України приведено у відповідність до вимог Закону України «Про прокуратуру» структуру і штатний розклад органів шляхом видання наказу про ліквідацію посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області», – повідомили в прес-службі.  

Як повідомляється, генпрокурор також своїм указом притягнув до дисциплінарної відповідальності Давида Сакварелідзе за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання в непередбаченому законодавством порядку в службову діяльність іншого прокурора, вчинення проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: