fbpx
Політика

Чиновники й самі визнають недієздатність уряду, – Юрій Луценко

Як повідомив лідер фракції «БПП» Юрій Луценко під час погоджувальної ради 28 березня, чиновники й самі знають, що на сьогоднішній день Кабінет міністрів недієздатний. За його словами, йому це особисто говорив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.  

Юрій Луценко звернув увагу, що є ряд факторів, які свідчать про те, що уряд недієздатний. У їх числі відсутність п’яти міністрів, втрата довіри більшості фракцій, втрата довіри населення.  

Читайте: Гройсман: Ми по шию в проблемах, і через тиждень-два вони нас поглинуть

У той же час, як він вважає, Арсеній Яценюк зробив багато хорошого і йому є за що дякувати. Це ж, за його словами, стосується і фракції «Народний фронт», яка є прихильником європейських реформ.  

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Але те, що не зробив уряд Яценюка, викликало цю кризу. Саме бездіяльність уряду на ключових напрямках, чого вимагала коаліційна угода, призвела до розпаду коаліції шляхом висловлення йому недовіри», – підкреслив Луценко.

При цьому він нагадав, що Арсеній Яценюк раніше заявляв, що не буде триматися за своє крісло і готовий піти у відставку при виконанні трьох умов: назвати прізвище прем’єра, показати 150 голосів за кандидата, до яких «Народний фронт» додасть свої 82 голоси, а також показати програму уряду.  

«Проте «Народний фронт» другий місяць продовжує день бабака. Щодня ми прокидаємося, починаючи все спочатку. Ви вже висунули три умови, які виконані. Скільки ще можна тероризувати парламент і країну заради того, щоб утримати  крісло прем’єра? Вся країна не може бути заручником того, що «Народний фронт» кожен раз висуває нові вимоги, чому Яценюк повинен залишитися», – заявив він.  

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Як вважає Юрій Луценко, вже сьогодні потрібно сформувати коаліцію, а завтра оголосити про це і висунути Володимира Гройсмана на пост прем’єра.  

«Якщо буде 226 голосів, коаліція повинна відновити свою роботу, проголосувати за відставку Яценюка і за призначення прем’єра. І наостанок – після консультацій – отримати новий український уряд, який продовжить роботу Яценюка на дорозі європейських реформ», – констатував він.   

 

Читайте також: