fbpx
Політика

Туреччина планує збільшити товарообіг з Україною до 20 млрд доларів

Туреччина планує збільшити товарообіг з Україною до 20 мільярдів доларів на рік. Про це розповів посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель під час бесіди з депутатом Верховної Ради від фракції «БПП» Олександром Урбанським.  

Посол звернув увагу на те, що обсяг торгового обороту між Україною і Туреччиною з 2007 року виріс майже в 2 рази і на сьогоднішній день становить близько 8 мільярдів доларів на рік. Однак, як він зазначив, Туреччина не має наміру на цьому зупинятися, і планує підписати з Україною угоду про вільну торгівлю. За словами дипломата, це питання вже обговорювалося між президентами Туреччини та України під час недавнього візиту Петра Порошенка.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У той же час, як зазначив Олександр Урбанський, незважаючи на світову кризу і труднощі, Туреччина є єдиною країною в регіоні, товарообіг з якою постійно зростає. Він переконаний, що підписання відповідної угоди між державами є великим плюсом для обох сторін.

Читайте також: