fbpx
Політика

Обласні прокурори вимагають звільнити Сакварелідзе

Керівники регіональних прокуратур стурбовані ситуацією щодо «спроб дискредитувати органи прокуратури» з боку заступника Віктора Шокіна Давида Сакварелідзе і вимагають його звільнення. Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.  

Читайте: Георгій Тука запросив звільнених прокурорів з «групи Сакварелідзе» в Луганську область  

«Заклик до акції під стінами Генеральної прокуратури України, оголошений заступником генерального прокурора України Сакварелідзе, це не тільки прояв правового нігілізму, тиску неправовими методами на генерального прокурора України, а в його особі – на всі органи прокуратури, це, перш за все, зухвала демонстрація свідомого ігнорування Конституції і законів України», – сказано в повідомленні.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Згідно ч. 3 ст. 18 Закону "Про прокуратуру", прокурору заборонено брати участь в будь-яких політичних акціях, мітингах, страйках.

«Грубе ігнорування основних принципів прокурорської діяльності: верховенства права, законності, вчинення дій, спрямованих на підрив довіри громадян, слід розцінювати не тільки як прояв некомпетентності і непрофесіоналізму, а, перш за все, як спрямованість на дестабілізацію роботи правоохоронного органу», – йдеться в листі .  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Читайте: Тих, що брали участь в справі «діамантових прокурорів», продовжують звільняти, – Давид Сакварелідзе  

На думку обласних прокурорів, своїми закликами Давид Сакварелідзе порушує вимоги статті 44 Конституції України, статті 5, 16 Закону України «Про державну службу», статті 1, 3, 4, 16 Закону України «Про прокуратуру», статті 1, 2, 5, 7 Кодексу професійної етики та поведінки працівників прокуратури.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: