fbpx
Окупація Криму

На початку окупації Криму Росія намагалася домовитись з кримськими татарами, – Мустафа Джемілєв

Народний депутат України від фракції «БПП» Мустафа Джемілєв розповів про те, що російська влада на початку окупації Криму намагалася домовитись з Меджлісом кримськотатарського народу. Зокрема, за його словами, вони обіцяли забезпечити представництво кримських татар в структурах нової влади Криму на рівні не менше 20%. Крім того, були заяви про вирішення всіх соціальних проблем.  

«Однак далі все звелося до репресій», – зазначив він.  

Мустафа Джемілєв стверджує, що Росія намагалася залучити кримських татар на свою сторону різними методами. У тому числі шантажем, залякуванням і підкупом. Однак, як він повідомив, особливих успіхів в цьому напрямку їм домогтися не вдалося. У підсумку на сторону Росії перейшло лише кілька людей.  

«Основна частина залишилася вірна своїм принципам», – підкреслив депутат.  

Потім, як розповів Джемілєв, була зроблена спроба скликати новий Курултай, національний з’їзд, який мав би обрати новий Меджліс.  

«А це означає, що 244 делегата національного з’їзду повинні були погодитися брати участь в цьому Курултаї і проголосувати за той список, який запропонують окупанти. Теж не вийшло», – констатував він.   

Читайте: «У РФ не залишиться вибору крім як повернути Крим Україна», – Мустафа Джемілєв

 Фото: media.novostimira.com

Читайте також: