fbpx
Політика

Посли G7 закликають російську владу звільнити Савченко

Посли країн "Великої сімки" в Україні закликали Росію звільнити українську льотчицю Надію Савченко. Про це йдеться в опублікованій на сайті посольства Японії в Україні заяві послів, передає УНН.

"Посли країн "Великої сімки" (G7) в Україні висловлюють свою серйозну стурбованість станом здоров’я Надії Савченко, депутата Верховної Ради України та військовослужбовця Збройних Сил України, яка ув’язнена в Росії з 2014 року і зараз голодує, протестуючи проти її утримання під вартою", – йдеться в заяві.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Посли G7 закликають російську владу негайно звільнити Надію Савченко і виконувати зобов’язання "комплексу заходів щодо імплементації Мінських угод", включаючи звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб", – відзначили посли країн G7.

У "Велику сімку" входять США, Японія, Німеччина, Великобританія, Франція, Італія, Канада.

Нагадаємо, 3 березня Н.Савченко оголосила про початок сухого голодування. Голодування без відмови від рідини Н.Савченко  оголошувала ще 18 грудня минулого року. 9 березня Н.Савченко виголосила останнє слово в російському суді, завершивши його українським гімном.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

10 березня адвокат українки Марк Фейгін повідомив, що Н.Савченко припинила сухе голодування.

Суд повинен почати оголошення вироку українці 21 березня.

У Росії Н.Савченко звинувачують в причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі влітку 2014 року і незаконному перетині кордону. Українка усі звинувачення відкидає.

Читайте також: