fbpx
Політика

Кількість бажаючих служити за контрактом зросла, – Міноборони України

З початку 2016 року служити за контрактом у Збройних силах України зголосилося понад 12 тисяч людей. З них понад 9300 чоловік вже підписали контракт. Такі дані на брифінгу в українському кризовому медіа-центрі озвучила начальник управління комунікацій і друку Міноборони України Оксана Гаврилюк.

Також вона розповіла, як змінилися підходи до відбору та призову на військову службу за контрактом у ЗСУ. Зокрема, всіх кандидатів направляють до навчальних центрів Збройних сил, де кваліфікаційні комісії визначають рівень підготовки рекрута і подальші терміни його навчання.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Таким чином, якщо контрактник не вимагає навчання, то протягом одного-двох тижнів з ним проводять заняття для відновлення навичок, після чого контрактник отримує розподіл у військову частину. Інші контрактники вчаться за програмою підготовки терміном від одного до двох місяців», – повідомила Оксана Гаврилюк.

Читайте також: