fbpx
Політика

Україна та ЄС погодили подальші дії для надання українцям безвізового режиму

Президент Петро Порошенко обговорив з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером подальші дії для надання українцям безвізового режиму. Як повідомляє прес-служба глави української держави, під час телефонної розмови сторони обговорили зміни в закон про електронне декларування та оцінили досягнення компромісу в переговорах України і Єврокомісії про внесення цих змін.

Читайте: ЄС відділив України від Грузії в процесі прийняття рішення про безвізовий режим, – Сергій Лещенко

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Жан-Клод Юнкер сподівається, що Верховна Рада врегулює питання електронного декларування на законодавчому рівні відповідно до стандартів ЄС. Це, на його думку, стане значним кроком вперед в реалізації антикорупційної політики та дозволить Україні через кілька років інтегруватися в Європейський Союз.

У свою чергу Петро Порошенко привітав рішення Ради ЄС від 10 березня про продовження до 15 вересня 2016 року санкцій, введених через підрив територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, проти 146 фізичних осіб та 37 організацій.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Читайте: Україна просить Німеччину направити до Надії Савченко німецьких лікарів

Петро Порошенко також подякував ЄС за підтримку Надії Савченко і закликав посилити тиск на Росію, щоб звільнити українську льотчицю та інших незаконно затриманих українців.

Читайте також: