fbpx
Новини світу

Головні новини світу і України за 9 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 9 березня 2016 року.

ЄС продовжив санкції проти російських чиновників – ЗМІ

Як повідомляється, постійні представники 28 країн-членів Європейського Союзу схвалили продовження санкцій по відношенню до фізичних і юридичних осіб з Росії і ЛДНР. Зокрема зазначається, що санкції будуть продовжені до 15 вересня.

При цьому слід зауважити, що дане рішення ще потребує остаточного затвердження з боку Європейської Ради.

Грузія до літа отримає безвізовий режим з ЄС

За словами європейського комісара з питань міграції Дімітріса Аврамопулоса, на початку літа громадяни Грузії можуть отримати безвізовий режим з ЄС.

Він також додав, що через місяць після цього ЄК подасть пропозицію про таке ж скасування для України.

"Все буде готово (для відміни віз для громадян Грузії) на початку літа. Як ви знаєте, прийняття цього рішення займає два-три місяці … Оскільки ми запустили процедуру, ми очікуємо, що вкладемося в цей термін", – заявив комісар.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Збірна України представила форму, в якій виступатиме на Євро-2016 (ФОТО)

Вже цього літа на полях Франції кращі збірні Європи змагатимуться за титул найсильнішої команди.

Сьогодні, 9 березня 2016 року, збірна України представила форму, в якій виступатиме на Євро-2016. Традиційно форма збірної України представлена в двох кольорах – жовтому і синьому. Екіпірування розроблялося із застосуванням найпередовіших технологій. Дизайн футболок виконаний в стилі Хенлі. Крім цього, на екіпіровці присутній орнамент, сформований переплетенням ниток, в результаті чого утворюється картатий візерунок, що складається з горизонтальних і вертикальних смуг.

Вирок Савченко оголосять 21-22 березня, – адвокат

Адвокат Микола Полозов, який представляє в суді інтереси української льотчиці Надії Савченко, повідомив про те, що суд оголосить рішення у її справі 21 березня.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Суд оголосив дату винесення вироку. 21 і 22 березня», – йдеться в залишеному ним повідомленні.

Слід зауважити, що сьогодні, 9 березня, Надія Савченко озвучила в суді своє останнє слово. Зокрема, вона заявила про те, що не визнає ні своєї провини, ні вироку російського суду. Також Надія Савченко додала, що в разі обвинувального вироку не буде подавати апеляцію.

У Москві затримали трьох народних депутатів України

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов повідомив про те, що в Москві затримали народних депутатів України від фракції «Батьківщина», які прямували в російський Донецьк на суд над його підопічною.

«Депутатів від "Батьківщини", які летіли на суд до Надії, затримали в аеропорту Москви і відпустили лише після вильоту рейсу», – написав він у Facebook.

Читайте також: