fbpx
Політика

Політологи обговорили відмову в безвізовому режимі і переговори «нормандської четвірки»

 Кость Бондаренко (керівник Фонду «Українська політика»), Олег Волошин (міжнародний експерт, екс-керівник інформаційного департаменту МЗС України) (на фото) і Михайло Павлів (політолог) обговорили основні події тижня, що минає, в сфері відносин України і Європи.

Михайло Павлів зазначає, що на переговорному процесі формату «нормандської четвірки» українська і російська сторони все більше акцентують увагу на вирішенні якихось поточних питань: розмінування територій, позначення функцій ОБСЄ, і все більше обходять стороною основні проблеми. На думку політолога, «мінський процес» в частині політичних переговорів зайшов в глухий кут.

Спікер також вважає, що всі сторони готові взяти якусь паузу, крім Німеччини, яка наполягає на необхідності проведення виборів на Донбасі. Для українського керівництва, упевнений аналітик, сьогодні важливіші проблеми внутрішнього характеру, ніж «мінський процес».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Читайте: Зустріч в нормандському форматі завершилася нічим, – Ірина Геращенко

«Євроінтеграція, як велика загальнонаціональна мрія, сьогодні вмирає», – констатує Олег Волошин, порушуючи тему відмови Україні в безвізовому режимі з ЄС. Але він зазначає, що ймовірність того, що безвізовий режим таки вступить в силу, досить велика. Пан Волошин вважає, що українське населення сьогодні має зрозуміти, що якщо ми намагаємося будувати державу, то повинні її будувати для самих себе, а не для Європейського Союзу. На думку експерта, питання безвізового режиму для ЄС є політичним рішенням.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Кость Бондаренко впевнений, що питання про надання Україні безвізового режиму може затягнутися і не реалізуватися. Щодо переговорів «нормандської четвірки», то спікер зазначає, що на Україну сьогодні тиснуть, намагаючись змусити зробити певні кроки для нормалізації ситуації на Донбасі. Кость Бондаренко вважає, що Захід зараз шукає привід, щоб відмовитися від санкцій проти Росії, так як вони несуть великі економічні збитки.

Читайте також: