fbpx
Політика

ЄС шукає будь-який привід, щоб відмовити Україні в безвізовому режимі, – експерти

 Олесь Доній (президент громадської організації «Центр досліджень політичних цінностей»), Олександра Решмеділова (провідний аналітик міжнародного інформаційно-аналітичного «Центру Росія-Україна») і Андрій Золотарьов (керівник Центру «Третій сектор») обговорили рішення ЄС про відстрочку безвізового режиму для України.

На думку Андрія Золотарьова, ЄС зараз шукає будь-який привід, щоб не вводити безвізовий режим з воюючою країною, а й українське керівництво робить все, щоб цей режим не отримати. Пан Золотарьов стверджує, що євроінтеграційний міф руйнується завдяки українським політичним елітам, які не прагнуть відповідати європейським нормам.

Політолог також підкреслює, що Європа побоюється напливу мігрантів з України, адже в найближчі роки Україна може перетворитися на країну масової еміграції.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Аналітик упевнений, що якщо протягом двох тижнів Україна не виконає зобов’язання, які необхідні для отримання безвізового режиму, то цей процес відкладуть в кращому випадку на 2017 рік, а в гіршому – на два і більше років.

Олександра Решмеділова згодна з тим, щоб ЄС шукав будь-які приводи для відмови Україні в безвізовому режимі, а українське керівництво було зацікавлене в тому, щоб залишити все так, як є. Експерт вважає, що Україна і українська політика залишаються непередбачуваними для Європи, до того ж, поки на території нашої країни триватимуть військові дії, безвізовий режим нам навряд чи дадуть.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Олесь Доній упевнений, що відмова в безвізовому режимі – це не крах європейського вектора, а чергове підтвердження брехливості діючої влади. Спікер констатує, що безвізовий режим також активно використовувався як медіатехнологія.

За словами пана Донія, розчарування буде саме після введення безвізового режиму, коли фактично він почне діяти, але населення не зможе ним скористатися через нестачу грошей і низький рівень життя.

«Європа дала привід для обговорення нашої внутрішньої проблематики», – заявив Олесь Доній.

Читайте також: