Яценюк: Компанії, які годували російський Чорноморський флот, годувати українську армії не будуть

Тендер з надання послуг з харчування для української армії має відбутися через систему електронних торгів ProZorro. Це дозволить зберегти значні кошти держбюджету і не допустити недобросовісні компанії до держгодівнички. Про це на засіданні Кабміну в середу, 2 березня, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. За його словами, Міноборони вже має позитивний досвід проведення тендера на поставку харчування для українських військовослужбовців. В результаті компанія з міжнародною репутацією  Metro запропонувала постачати продукти харчування для Збройних сил у Львові і в Одесі на 30% дешевше, ніж пропонували всі інші.

На цей же раз чотири компанії, «які протягом останніх десяти років «сидять» на державних закупівлях, завищують ціну, надають неякісні послуги для українських воїнів», намагаються зірвати публічний і прозорий тендер загальною вартістю 3,5 мільярда гривень.

Related Post

«Це питання національної безпеки і репутації влади. Я не допущу того, щоб компанії, які ще годували російський Чорноморський флот, далі продовжували висмоктувати гроші з бюджету і неякісно і дорого годувати українську армію», – заявив Арсеній Яценюк.

Прем’єр доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міноборони, МВС, СБУ, Державної фіскальної службі невідкладно вжити заходів щодо проведення прозорого та публічного тендеру. У тому випадку, якщо будуть доведені факти умисного зволікання і зупинки тендерних процедур, Арсеній Яценюк закликав почати кримінальні провадження щодо посадових осіб і до компаній, які причетні до корумпованої схеми.

Leave a Comment