fbpx
Політика

Яценюк: Компанії, які годували російський Чорноморський флот, годувати українську армії не будуть

Тендер з надання послуг з харчування для української армії має відбутися через систему електронних торгів ProZorro. Це дозволить зберегти значні кошти держбюджету і не допустити недобросовісні компанії до держгодівнички. Про це на засіданні Кабміну в середу, 2 березня, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. За його словами, Міноборони вже має позитивний досвід проведення тендера на поставку харчування для українських військовослужбовців. В результаті компанія з міжнародною репутацією  Metro запропонувала постачати продукти харчування для Збройних сил у Львові і в Одесі на 30% дешевше, ніж пропонували всі інші.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

На цей же раз чотири компанії, «які протягом останніх десяти років «сидять» на державних закупівлях, завищують ціну, надають неякісні послуги для українських воїнів», намагаються зірвати публічний і прозорий тендер загальною вартістю 3,5 мільярда гривень.

«Це питання національної безпеки і репутації влади. Я не допущу того, щоб компанії, які ще годували російський Чорноморський флот, далі продовжували висмоктувати гроші з бюджету і неякісно і дорого годувати українську армію», – заявив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Прем’єр доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міноборони, МВС, СБУ, Державної фіскальної службі невідкладно вжити заходів щодо проведення прозорого та публічного тендеру. У тому випадку, якщо будуть доведені факти умисного зволікання і зупинки тендерних процедур, Арсеній Яценюк закликав почати кримінальні провадження щодо посадових осіб і до компаній, які причетні до корумпованої схеми.

Читайте також: