fbpx
Без категорії

У Львові підняли прапор Чемпіонату світу з шахів серед жінок-2016

У Львові біля будівлі міської Ратуші урочисто підняли прапор Чемпіонату світу з шахів серед жінок 2016 року, церемонія відкриття якого відбудеться сьогодні у Львівській опері.

Як передає кореспондент УНІАН, прапор підняли на спеціально встановленому перед входом до міської ради Львова флагштоку. На прапорі нанесені видозмінені логотип міста, який зображує шахові фігури, і слоган міста: «Львів – відкритий для шахів!» (Офіційний слоган міста «Львів – відкритий для світу!»). Цей прапор був виготовлений спеціально до матчу за звання чемпіонки світу з шахів, який відбудеться між українкою Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань.

Честь підняти прапор довірили чемпіонці світу серед юніорок 2015 року Наталці Буксі. У заході взяв участь міський голова Львова Андрій Садовий.

Також сьогодні у Львові міський електротранспорт вийшов на лінії з прапорцями з написом «Львів – відкритий для шахів!», а салони вагонів оформлені шаховою символікою.

Чемпіонат світу з шахів серед жінок розпочинається 1 березня і триватиме до 18 березня. Матчі будуть проходити у львівському палаці Потоцьких. Чинна чемпіонка світу львів’янка Марія Музичук змагатиметься з претенденткою на світову шахову корону китаянкою Хоу Іфань.

Читайте також: