fbpx
Здоров'я

У Києві створять міський центр нефрології та діалізу, – Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко оголосив про те, що столична влада планує створити Київський міський центр нефрології та діалізу. За його словами, створення даного закладу дозволить посилити контроль за організацією надання гемодіалізу киянам, підвищить якість необхідної медичної допомоги пацієнтам і зробить більш ефективними профілактичні заходи.

Як розповів Віталій Кличко, на сьогоднішній день в Києві налічується близько 2 200 осіб, які страждають від ниркової недостатності. При цьому лікуються з них близько 480 осіб.

«На кожного киянина, який знаходиться на гемодіалізі, з бюджету міста витрачається близько 233 тисяч гривень на рік. Лікування забезпечують 92 машини для гемодіалізу в п’яти столичних лікарнях», – додав він.

На його думку, створення відповідного центру сьогодні є актуальним завданням, оскільки там всі хворі з нирковою недостатністю централізовано зможуть отримати якісне медичне обслуговування і там буде сконцентровано сучасне обладнання.

«Вже незабаром ми зможемо сказати, де і коли саме буде відкрито такий центр, і плануємо ми його створити цьогоріч», – констатував Віталій Кличко.

Читайте: Влада Києва не підтримає підвищення тарифів для киян, – Віталій Кличко

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: