fbpx
Політика

МВС України пропонує замовити супровід транспортних засобів російських перевізників територією України

 Міністерство внутрішніх справ України пропонує російським перевізникам платний супровід вантажних автотранспортних засобів через територію України, який буде здійснюватися силами Дорожньо-патрульної служби міністерства, повідомили в прес-службі російської Асоціації міжнародних автомобільних перевізників (АСМАП).

"Є можливість замовити супровід транспортних засобів російських перевізників на території України силами Дорожньо-патрульної служби МВС України", – йдеться в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що вартість супроводу одного транспортного засобу територією України від пункту в’їзду до пункту виїзду, незалежно від кількості областей, якими проходить маршрут, становить 1170 гривень. У прес-службі Міністерства інфраструктури України повідомили, що транзитний вантажний транспорт, який курсує територією України може замовити супровід спеціалізованими автомобілями Національної поліції в пунктах пропуску державного кордону, звернувшись до митників або прикордонників.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого громадські активісти в 10 областях України почали безстрокову акцію щодо недопущення виїзду з України в напрямку міжнародних кордонів вантажних автомобілів з номерами російської реєстрації. У відповідь на дії активістів 14 лютого російський уряд заборонив транзит українських вантажівок своєю територією. Кабінет Міністрів України від 15 лютого прийняв дзеркальні заходи і тимчасово призупинив дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації.

Пізніше, після проведення двосторонніх переговорів, з 25 лютого Україна і Росія розблокували рух транзитних вантажоперевезень своїми територіями. Проте, активісти заявили, що продовжать блокування руху російських фур, незважаючи на ці домовленості. Зокрема, про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше національна поліція України визначила транзитні маршрути для проїзду вантажних автомобілів з Російської Федерації. Так, маршрути передбачають рух з/в Росію через два пункти пропуску в Сумській і Харківській областях.

Передбачені також чотири маршрути через Білорусь, чотири – через Польщу, чотири – через Молдову, два – через Румунію, і по одному через Словаччину та Угорщину.

Читайте також: