fbpx
Економіка

Влада Києва не підтримає підвищення тарифів для киян, – Віталій Кличко

 Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що столична влада виступає проти і не погодить підвищення тарифів для киян, яке ініціює Кабінет міністрів.

«Уряд сьогодні говорить про те, що існують об’єктивні економічні чинники зростання тарифів для населення. Ми категорично проти підвищення тарифів для киян. Я переконаний, зростання цін на життєво необхідні послуги не може розглядатися тільки в ключі економічної обґрунтованості. Ми, перш за все, повинні враховувати рівень соціального забезпечення громадян та їх платоспроможність», – сказав він.

За його словами, з огляду на рівень пенсій і зарплат на сьогоднішній день, підвищення тарифів є неприпустимим.

Як він нагадав, середня зарплата у медсестри в Києві, наприклад, становить 3500 гривень. Крім того, багато пенсіонерів отримують мінімальну пенсію, сума якої становить трохи більше 1 тисячі гривень. При цьому Віталій Кличко звернув увагу на те, що рахунок за житлово-комунальні послуги для жителів двокімнатної квартири в Києві становить в середньому близько 2 тисяч гривень.

«Люди шоковані останнім підвищенням тарифів. Кияни звертаються до мене з питанням: як вижити? Переводити весь фінансовий тягар на плечі людей, які не мають можливості платити – це не вихід. Чергове підвищення тарифів призведе лише до того, що люди просто не зможуть оплатити рахунки. Тому я, як мер Києва, виступаю категорично проти подальшого підвищення тарифів, яке ініціює Кабінет міністрів», – підкреслив він.

Читайте: Легітимність влади визначається підтримкою людей, – Віталій Кличко

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: