fbpx
Новини світу

Головні новини світу і України за 24 лютого 2016 року

 Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 24 лютого 2016 року.

Національна платіжна система України отримала назву, логотип і слоган

Національна платіжна система України отримала назву "Простір". Як повідомляє прес-служба НБУ, слоганом цієї системи обрана фраза "прості розрахунки". Також був представлений логотип платіжної системи.

"Дуже скоро кожна карта української платіжної системи буде містити нову амбітну назву – Простір. Ми обрали цю назву через її змістовність, вона одночасно вказує на простоту здійснення розрахунків в національній платіжній системі і на всеосяжність сфери її застосування – це ті орієнтири, до яких ми прагнемо", – зазначив заступник глави НБУ Яків Смолій.

Соціальна мережа Facebook представила користувачам нову функцію

Соціальна мережа Facebook представила своїм користувачам можливість вираження шести різноманітних реакцій на пости. Дані реакції будуть з’являтися на вашому екрані при натисканні на кнопку "лайк".

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Таким чином, кожен пост можна буде оцінити за допомогою одного з смайликів. Нові смайли носять назви "Подобається", "Супер", "Ха-ха", "Ух ти!", "Співчуваю" і "Обурює".

В Оренбурзі знесли будинок, в якому жив Тарас Шевченко

У російському місті Оренбург знесли будинок, в якому під час заслання в 1849 році жив відомий український письменник Тарас Шевченко. Цю новину в своєму Twitter повідомив міністр культури України В’ячеслав Кириленко. «У Росії в Оренбурзі знесено будівлю, в якій жив Тарас Шевченко. Дикість по відношенню до всього українського продовжує бути офіційною політикою РФ », – написав він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

MWC-2016. Представлений Xiaomi Mi 5

В ході міжнародної виставки MWC 2016, що проходить в Барселоні, китайська компанія Xiaomi представила свій новий флагманський смартфон Xiaomi Mi 5. Новинка виконана з металу і скла. При цьому задня панель, де як раз і використовується скло, має загнуті бічні грані. Примітно, що також буде доступний варіант задньої панелі з кераміки.

1/8 фіналу Ліги чемпіонів. "Барселона" б’є "Арсенал", "Ювентус" здійснює камбек в матчі з "Баварією"

23 лютого відбулися чергові матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Каталонська "Барселона" на виїзді грала з лондонським "Арсеналом", а мюнхенська "Баварія" вирушила в гості до туринського "Ювентусу".

Читайте також: