fbpx
Політика

Кандидатом на пост глави ГПУ стане людина, на яку президент зможе спертися, – політологи (ВІДЕО)

 Олександр Поляруш (директор Українського інституту політичної експертизи), Віталій Кулик (директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства), Віталій Бала (директор Агентства моделювання ситуацій) розповіли про те, хто може зайняти місце Віктора Шокіна в Генеральній прокуратурі України.

Віталій Кулик упевнений, що затримка із звільненням Віктора Шокіна з посади генпрокурора сталася через те, що він справлявся з тим, чого очікував від нього президент Петро Порошенко – генпрокурор був «караючим мечем» для ворогів і одночасно чуйно реагував на запити президента.

На думку експерта, реформа Генпрокуратури не відбувається лише тому, що на чолі реформи поставили людину, яка є частиною існуючої системи. До того ж, немає політичної волі і зацікавленості в зміні системи, яка сьогодні діє в прокуратурі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Спікер переконаний, що кандидат на посаду глави ГПУ, буде людиною системи, наближеною до президента. І ми можемо знову зіткнутися з «пробуксовкою» реформування ГПУ. «Ні Касько, ні Сакварелідзе, ні інші прогресивні особи генеральними прокурорами не будуть», – заявив пан Кулик.

Віталій Кулик про нинішню ситуацію в ГПУ

 

 Олександр Поляруш погоджується, що новим претендентом на пост генпрокурора буде обрана людина, яка зможе зберегти Генпрокуратуру як інструмент політичної боротьби. Сам же аналітик упевнений, що очолити ГПУ має людина, яка буде уособлювати еліту оновленого українського суспільства і відповідати його запитам.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Олександр Поляруш про кандидата на пост генерального прокурора України

 

Віталій Бала також вважає, що кандидатом на пост генпрокурора стане людина, на яку зможе спертися президент. Аналітик акцентує увагу на тому, що якщо не змінити систему, то всі нові люди будуть змушені або йти з ГПУ, або ставати частиною існуючої системи.

 Віталій Бала про процес зміни генпрокурора

 

Читайте також: