fbpx
Освіта

У Сумах заборонили збір коштів в навчальних закладах

Управління освіти і науки Сумської міської ради заборонило залучення батьківських коштів в школах і дитячих садах на поточне утримання навчальних закладів міста.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний наказ №117 «Про заборону збору коштів учасниками навчально-виховного процесу в навчальних закладах м Суми» від 12 лютого оприлюднено на офіційному сайті управління освіти і науки Сумської міської ради.

Згідно з документом, начальник управління Антоніна Данильченко підписала наказ у зв’язку з розглядом відповідного питання на позачерговій сесії Сумської міськради, міської батьківської конференції, а також численними зверненнями громадян.

«Наказую заборонити збір коштів в навчальних закладах м. Суми з батьків, учнів і вихованців на розвиток і утримання навчального закладу, подарунки навчальному закладу та педагогічним працівникам», – йдеться в документі.

До 17 лютого керівникам навчальних закладів доручено провести наради з педагогічними працівниками, на яких в обов’язковому порядку довести до відома під розпис даний наказ, а також до 24 лютого довести його до відома батьків на батьківських зборах.

За примусовий і незаконний збір коштів в навчальних закладах, який проводиться педагогічними працівники або членами батьківських комітетів, будуть нести відповідальність керівники навчальних закладів. У випадках порушення цього наказу винні особи будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності та відповідальності, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

При цьому вказується, що керівникам навчальних закладів не заборонено приймати благодійні внески на добровільних засадах в безготівковій формі з оформленням відповідної бухгалтерської документації відповідно до вимог чинного законодавства України.

Раніше, 5 лютого, під час позачергової сесії Сумської міськради, міський голова Олександр Лисенко заявив, що в школах і дитсадках Сум буде припинена практика залучення батьківських коштів.

Читайте також: