fbpx
Політика

Розенко розповів, як бореться з пенсійним туризмом

Пенсійний туризм – це грубе порушення законів, тому Міністерство соціальної політики України спільно з СБУ намагаються виявляти факти незаконного отримання пенсій громадянами України, зареєстрованими як внутрішньо переміщені особи, і припиняти виплату допомоги. Так, за словами міністра соцполітики Павла Розенка, в 2015 році з 1,1 мільйона пенсіонерів-переселенців виплати припинені приблизно 180 тисячам осіб. З них 22 тисячі людей померли, 150 тисячам виплати припинили на підставі інформації, отриманої від СБУ і міліції, що ці пенсіонери не проживають за вказаними місцями проживання.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Пенсійний туризм – грубе порушення законів. Але ці випадки є, і вони масові. Тому у нас йде активна співпраця з СБУ по перекриттю схем незаконного отримання пенсій та інших соцвиплат», – цитує Павла Розенка прес-служба відомства.

 Глава Мінсоцполітики нагадав, що з метою посилення адресності надання соціальної допомоги переселенцям і розроблений порядок проведення їх реєстрації та обліку. Для отримання пенсії – наявність штампа про проживання людини за конкретною адресою обов’язкова.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 «І це не обмеження прав людини. Якщо вам не потрібна соцдопомога, будь ласка, не реєструйтеся. Але якщо претендуєте на неї, то ми повинні знати, що допомогу отримують переселенці, а не жителі «ЛНР/ДНР», – підкреслив Павло Розенко.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: