МЗС України вимагає від РФ припинити політичні репресії проти громадян України

Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації припинити політичні репресії проти кримськотатарського народу. Про це УНН повідомили в прес-службі МЗС.

 У МЗС висловили глибоку стурбованість протиправною діяльністю російських окупаційних сил в Криму проти кримських татар, наслідком якої стали масові незаконні обшуки і безпідставні затримання 11 і 12 лютого 2016 року тринадцяти громадян України – представників кримськотатарського народу.

 Читайте: Ситуація з правами людини в Криму продовжує погіршуватися, – Рефат Чубаров

Related Post

 "Грубо порушуючи права і свободи людей, які в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України стали заручниками російського окупаційного режиму на своїй рідній землі, Кремль в 21-му столітті повторює жахливі радянські репресії 30-х років 20-го століття, а також геноцид кримських татар 1944 року", – відзначили в МЗС.

 У міністерстві вимагають від Російської Федерації негайно припинити політичні репресії проти громадян України і звільнити незаконно утримуваних Еміра Усейна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекирова, Ельдара Селяміева і Мусліма Алієва.

 Також МЗС звернулося до демократичного світу із закликом посилити загальний дієвий тиск на Російську Федерацію.

Leave a Comment