fbpx
Окупація Криму

МЗС України вимагає від РФ припинити політичні репресії проти громадян України

Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації припинити політичні репресії проти кримськотатарського народу. Про це УНН повідомили в прес-службі МЗС.

 У МЗС висловили глибоку стурбованість протиправною діяльністю російських окупаційних сил в Криму проти кримських татар, наслідком якої стали масові незаконні обшуки і безпідставні затримання 11 і 12 лютого 2016 року тринадцяти громадян України – представників кримськотатарського народу.

 Читайте: Ситуація з правами людини в Криму продовжує погіршуватися, – Рефат Чубаров

 "Грубо порушуючи права і свободи людей, які в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України стали заручниками російського окупаційного режиму на своїй рідній землі, Кремль в 21-му столітті повторює жахливі радянські репресії 30-х років 20-го століття, а також геноцид кримських татар 1944 року", – відзначили в МЗС.

 У міністерстві вимагають від Російської Федерації негайно припинити політичні репресії проти громадян України і звільнити незаконно утримуваних Еміра Усейна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекирова, Ельдара Селяміева і Мусліма Алієва.

 Також МЗС звернулося до демократичного світу із закликом посилити загальний дієвий тиск на Російську Федерацію.

Читайте також: