fbpx
Політика

«Або ми з Росією воюємо, або торгуємо», – Москаль

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що готує звернення до Кабінету міністрів щодо заборони транзиту російського транспорту через територію України. Заява відповідного змісту оприлюднена на офіційній сторінці глави Закарпатської ОДА.

 «Я готую звернення до Кабміну, який повинен висловити щодо цього свою принципову позицію і оформити її у вигляді відповідних нормативно-правових актів. Або ми з Росією воюємо, або торгуємо», – сказав Москаль.

 У своїй заяві голова Закарпатської ОДА наголошує, що громадські активісти, які блокують рух вантажівок з російськими номерами, висловлюють свою позицію, на яку мають право. «Якщо поляки не пускають російські фури через свою територію, якщо Росія не пускає до себе українські товари, вводить обмеження щодо в’їзду наших громадян, а мені, як голові ОДА, взагалі заборонила в’їзд на свою територію, то Україна повинна діяти адекватно», – заявляє Москаль.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як повідомляв УНІАН, на Львівщині з ранку близько 20 громадських активістів почали акцію щодо недопущення виїзду з території Львівської області в напрямку міжнародних кордонів вантажних автомобілів з номерами російської реєстрації. Активісти проводять акцію на відрізку міжнародної траси Київ – Чоп в селі Конюхів Стрийського району. Вони зупиняють на виїзді з Львівщини фури з номерними знаками Російської Федерації, які слідують у напрямку Закарпаття.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Крім того, з 8:00 в селі Гірники Волинської області біля пункту пропуску «Доманове» через українсько-білоруський кордон активісти блокують проїзд вантажівок з російськими номерами. В акції беруть участь близько 70 активістів «Автомайдану», «Самооборони Волині», «Союзу воїнів АТО» і інших організацій. Блокада також стартувала близько 16:00 11 лютого поблизу с. Нижні Ворота на межі Закарпатської та Львівської областей.

 Учасники блокади вимагають визнання Росії країною-агресором у всіх сферах суспільно-політичного життя України, зокрема шляхом заборони на розміщення бізнесу окупантів на українській землі, припинення торгівлі з Росією, заборони на в’їзд і транзит через Україну російського вантажного транспорту.

Читайте також: