fbpx
Політика

Тернопільська обласна рада закликала Верховну Раду України не надавати Донбасу особливий статус

Тернопільська облрада виступає проти надання Донбасу особливого статусу. Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у зверненні до Верховної Ради України, прийнятому сьогодні депутатами на сесії облради.

 У ньому сказано, що місцеві ради є прихильниками децентралізації, яка останнім часом декларується одним з пріоритетів державної політики в Україні. У той же час депутати наголошують на неприпустимості легалізації терористичних утворень, що виникли на Донбасі.

 «Російські окупанти, які здійснили анексію Криму і почали страшну війну на Донбасі, вважають за краще легалізувати свої загарбницькі дії і змусити міжнародне співтовариство визнати псевдодержави – так звані «ЛНР» і «ДНР», що абсолютно підконтрольні Кремлю. Путінські зміни до Конституції – це плювок на могили тих, хто віддав життя за свободу України у війні на Донбасі», – йдеться у зверненні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У ньому депутати закликали депутатів Верховної Ради України «припинити запланований експеримент над органами місцевого самоврядування України» і відкликати проект змін до Конституції України, прийнятих в першому читанні. «Замість цього закликаємо провести реальну конституційну реформу з децентралізації влади, якій, по-перше, необхідно зберегти конституційну цілісність і унітарність Української держави, а по-друге, створити реальні можливості для дієвого місцевого самоврядування та усунути ризики зловживання контролем за місцевою владою», – сказано в кінці звернення.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Як повідомлялося раніше, 26 січня Тернопільська міська рада закликала Верховну Раду України не надавати Донбасу особливий статус. 25 січня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, коментуючи пропозиції провести референдум про надання особливого статусу Донбасу, зазначив, що не бачить в ньому необхідності, оскільки в змінах до Конституції в частині децентралізації "ніяких спеціальних статусів" не передбачено.

Читайте також: