fbpx
Кінотеатри

«Зоряні війни: Пробудження сили» зібрали понад 2 мільярди доларів

  Касові збори фільму «Зоряні війни: Пробудження сили», світова прем’єра якого відбулася в кінці грудня 2015 року, нарешті подолали позначку в 2 мільярди доларів. На даний момент в касі фільму знаходиться 2,08 мільярда.

 Для того, щоб досягти позначки в 2 мільярди доларів, фільму знадобилося в цілому 53 дні. Таким чином, нові «Зоряні війни» зараз є третім найкасовішим фільмом в історії кінематографа, поступаючись лише двом проектам Джеймса Кемерона – «Титаніку» і «Аватару», в чиїх касах налічується 2,125 мільярда і 2,782 мільярда доларів відповідно.

 Зайнявши третю сходинку списку найкасовіших фільмів, «Зоряні війни» перенесли на четверте місце «Світ Юрського періоду», який також вийшов на екрани в 2015 році і зібрав в цілому 1,670 мільярда доларів.

 Примітно, що якщо дивитися виключно за зборами в США, тоді «Зоряні війни: Пробудження сили» займають перше місце. На батьківщині фільм зібрав рекордні для країни 905 мільйонів доларів, в той час як той же «Аватар» зумів зібрати на території США лише 760 мільйонів.

 Не виключено, що в кінцевому підсумку «Зоряні війни» зуміють посунути з другого місця і «Титанік», однак успіху «Аватару» їм навряд чи вдасться досягнути.

Читайте також: