fbpx
Політика

У КМДА розповіли про специфіку програми «Безпечна столиця»

Як повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, програма «Безпечна столиця», що розроблена столичною владою, спрямована на забезпечення безпеки міста і його жителів при різних видів загроз.

 За його словами, зараз столиця зіткнулася з проблемою відсутності єдиної системи відеоспостереження й реалізація програми «Безпечна столиця», яка як раз передбачає впровадження сучасних технічних засобів, завдяки спільним зусиллям і скоординованій роботі правоохоронних органів і міської влади дозволить поліпшити криміногенну ситуацію в Києві.

 Читайте: Віталій Кличко незадоволений роботою правоохоронців у Києві

 Також Володимир Бондаренко розповів, що в рамках програми в Києві працюватиме так званий ситуаційний центр, який був відкритий в головному управлінні Національної поліції ще до Євро-2012. В даний центр буде надходити інформація з камер відеоспостереження, яку будуть використовувати правоохоронні органи з метою фіксування правопорушень.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Крім того, буде створено єдиний ситуаційний центр міста, який розмістять в КМДА, з метою контролю дорожнього руху і розробки різних ситуаційних схем, щоб уникнути утворення заторів на дорогах під час, наприклад, проведення масових заходів.

 «На сьогодні у нас стоїть мета дооснащення доріг і перехресть необхідними камерами відеоспостереження, установка тривожних кнопок з метою виклику поліції на місце надзвичайної ситуації, отримання сигналу про правопорушення, і оперативного реагування на нього. Зокрема, йдеться про оснащення фасадів комунальних підприємств, навчальних закладів, житлових будинків. Більш того, місто буде проводити переговори з представниками приватних підприємств, щоб встановити такі кнопки і зовнішні камери спостереження на цих установах», – додав Володимир Бондаренко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За його словами, для реалізації цього проекту будуть залучатися кошти з міського та центрального бюджетів, а також будуть проходити конкурсні процедури для залучення компаній, що спеціалізуються на виготовленні обладнання для створення системи відеоспостереження.

   Фото: media.novostimira.com

Читайте також: