fbpx
Політика

Мустафа Найєм анонсував третій Майдан

За словами народного депутата України Мустафи Найєма, недавні відставки міністрів, які відмовилися миритися з корупцією в українській владі – це перші ознаки майбутнього перезавантаження.

 Читайте: Глава Мінекономрозвитку України Айварас Абромавичус подав у відставку

 "Минуло вже більше семи годин з моменту як міністр звинуватив заступника голови президентської фракції в корупції. Знаєте, що зараз відбувається? Ви думаєте, хтось почав думати, як це пояснити суспільству? Або може комусь прийшло в голову принести свої вибачення, скласти повноваження і дочекатися кінця слідства? Або може вони перелякано бігають і показують один одному заяву послів?! (Ну тому що йдеться про довіру до всієї системи, до країни, до держави, а не до конкретного прізвища!) Або може хтось там нагорі стукнув кулаком по столу і сказав "Дістало!"? Ні. Вони домовляються. Вони все ще вірять, що з цього можливо вийти без втрат і зробити вигляд, що нічого не сталося. Вони щиро думають, що перша (!) за два роки спільна заява послів країн-донорів – це не більше, ніж пост в Фейсбуці. Розсмокчеться. "Завтра знову зійде сонце, і все буде як і раніше, треба просто домовитися і все буде добре". Тільки домовлятися вони будуть не з людьми, не з парламентом, не з суспільством, а між собою", – пише в Facebook політик.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За словами Найєма, розпад уряду і втеча членів Кабміну – це перші ознаки майбутнього перезавантаження.

 "Я говорив багато разів і повторюся ще раз – третій Майдан станеться не на вулицях, а в коридорах влади і під куполом парламенту. І робити його будуть нові політики – втомлені і злі від того, що спочатку їх штовхали в спину, називаючи технократами і вимагаючи реформ, а потім зв’язали по руках своєю безвільністю і небажанням прощатися зі старими схемами", – підсумував він.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 

Читайте також: