fbpx
Політика

«БПП» не підтримає відставку Абромавичуса до розгляду питання про відставку Кабміну в цілому, – Юрій Луценко

  Як вважає лідер фракції «БПП» Юрій Луценко, заява міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса про відставку є поганим сигналом для системи парламентсько-президентської республіки і курсу України на реформи в цілому.

 «Сьогодні ми зібрали засідання фракції і запросили на нього міністра економіки. На жаль, він повідомив, що «на лікарняному», і не прибув», – зазначив Луценко.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 Читайте: Абромавичус проігнорував засідання фракції БПП

 Також він додав, що фракція «БПП» підтримує Ігоря Кононенка, який особисто звернувся в Національне антикорупційне бюро з вимогою перевірити висунуті проти нього звинувачення.

 «Наша фракція не вважає за можливе приймати відставку міністра Абромавичуса до розгляду питання відставки уряду в цілому», – повідомив Юрій Луценко.

 За його словами, фракція «БПП» вимагає від прем’єр-міністра протягом місяця провести відкриті кадрові конкурси на топ-30 державних підприємств, які є головним джерелом корупції в країні. Це те питання, яке дебатується найбільше, і яке є коренем заяви Абромавичуса.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 «Очолити такі держпідприємства повинні не ставленики парламентських фракцій, а безпартійні професіонали, які забезпечать доходи в державну скарбницю», – підкреслив він.

Читайте також: