fbpx
Здоров'я

Із пластикових кришок зробити протези учасникам АТО неможливо, – Держслужба у справах ветеранів

Українців закликають не брати участі в сумнівних акціях щодо збору пластикових кришечок, з яких нібито виготовляють протези пораненим учасникам АТО. Насправді, сучасні протези не можуть бути зроблені з поліетилену. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

 «Мабуть, організатори акції чогось не розуміють. Але експерти визнають, що сучасні протези не можуть бути зроблені з поліетилену. Було б краще, якби гроші від переробки цих кришечок прямували на допомогу конкретним постраждалим бійцям, але не у вигляді пластмасових протезів»- зазначили у відомстві.

 Якщо зробити протез з поліетилену, він довго не прослужить. Не можна сподіватися і на його міцність. Якісні протези виготовляють з металу і карбонових матеріалів.

 «Такі флешмоби можуть зашкодити не тільки фізичному здоров’ю учасника АТО (травми, обумовлені пошкодженням виробу), а й спровокувати нові психологічні травми», – резюмували в службі.

 Відзначимо, акції по збору пластикових кришечок волонтери по всій Україні оголосили ще в 2015 році. Вони стверджували, що з них можна "дешево і сердито" зробити протези, яких зараз так потребують поранені в зоні АТО військовослужбовці.

Читайте також: