fbpx
Політика

Глава Мінекономрозвитку України Айварас Абромавичус подав у відставку

 Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив в ході прес-конференції 3 лютого про намір піти у відставку. За його словами, причиною такого рішення послужила відсутність підтримки реформ в країні.

 Айварас Абромавичус уточнив, що зараз вже йдеться не про просту відсутність підтримки, а про активні дії, спрямовані на те, щоб паралізувати роботу над реформами.

 «Від несподіваного зняття моєї охорони, до нав’язування під наростаючим тиском сумнівних осіб в команду і на ключові посади в держпідприємствах», – розповів він.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Як заявив міністр, він і його команда не бажають виступати ширмою для корупції, або ж служити «маріонетками» для тих, хто прагне в стилі колишньої влади встановити контроль над державними коштами.

 «Я не хочу їздити в Давос, розповідати їм про наші успіхи, в той час як за нашою спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей», – підкреслив Айварас Абромавичус.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Примітно, що в ході цієї прес-конференції він також озвучив ім’я одного з таких людей. Це, за його словами, заступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко.

 Нагадаємо, що напередодні у відставку також подав зам Абромавичуса – Руслан Корж.

Читайте також: