fbpx
Право

Експерти та представники МВС обговорили зміни в МВС України (ВІДЕО)

Ілля Ківа (начальник департаменту протидії наркозлочинності поліції України), Віктор Бояров (професор криміналістики) і Сергій Шабовта (президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки) під час прес-конференції обговорили зміни в МВС.

 «Ми почали з того, що ми міняємо патрульну службу, – заявляє Ілля Ківа, – Тому що саме з патрульною службою найбільше спілкування відбувається всередині суспільства. Це ті люди, які постійно, 24 години, перебувають у прямому контакті з цивільними».

 За словами представника МВС, вся структура міністерства пройде процедуру переатестації і більшою мірою цей процес зачіпає керівний склад, ніж рядовий: «Основне завдання – це змінити верхній ешелон тих правоохоронців, які багато пропрацювали і є стрижнем старої системи».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Ілля Ківа про основні цілі змін у МВС і процес їхньої реалізації

 

 Віктор Бояров зазначив, що в МВС також є підрозділи, де не можна так швидко, як в поліції, поміняти кадровий склад. Він запевняє, що співробітників, наприклад, оперативного слідства ніяк неможливо якісно підготувати за кілька місяців. Також, на думку експерта, постає питання економічної доцільності існування такої величезної структури, як МВС: «Навіть якщо ми не захочемо міняти міліцію, то все одно у нас не буде грошей для того, щоб все оплачувати». Пан Бояров пояснює, що сьогодні в МВС дуже багато атестованих людей, які, отримують великі зарплати, а також мають право рано піти на пенсію і держава може не витягнути ці виплати.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Віктор Бояров про ті структури МВС, які неможливо реформувати швидко

 

Сергій Шабовта акцентував увагу на тому, що поліція як і раніше не має самостійності. За його словами, міліція в Україні завжди була керованим органом і виконувала завдання, які ставили вищі ешелони влади. Пан Шабовта констатує, що подібних проблем не уникнуло МВС і сьогодні.

«Підмінити, одними зусиллями патрульної служби всю багатогранну і глибоку роботу з протидії реальній злочинності – неможливо», – вважає аналітик.

 Сергій Шабовта про проблеми реформування МВС

 

 І. Ківа про зміни в МВС

 

Читайте також: