fbpx
Економіка

НБУ погіршив прогноз зростання ВВП в 2016 році

НБУ, переглянувши прогноз економічної активності в 2016 році, погіршив прогноз зростання ВВП з 2,4% до 1,1%. Про це повідомляє прес-служба відомства. Крім цього, прогноз споживчої інфляції НБУ залишив на рівні 12% на кінець 2016 і 8% на кінець 2017 року.

«Подальшому зниженню інфляції в поточному році сприятимуть фундаментальні фактори, які діяли і торік. Перш за все, слабкий сукупний попит… Менш жваве відновлення економічної активності, в порівнянні з попереднім прогнозом, обумовлено більш низькими, ніж очікувалося, цінами на світових сировинних ринках, погіршенням перспектив зростання глобальної економіки, новими обмеженнями торгівлі з Російською Федерацією та транзиту через неї», – повідомили в НБУ.

Серед інших чинників, які підтримують тренд на уповільнення інфляції, регулятор відзначає зниження інфляційних очікувань, скасування додаткового імпортного збору, а також низькі світові ціни на енергоресурси і продовольство.

Разом з тим регулятор вважав доцільним зберегти поточні монетарні умови. І тільки при зниженні інфляційних ризиків, в першу чергу в разі стабілізації світових товарних ринків та отримання чергових траншів офіційного фінансування, Національний банк пообіцяв пом’якшити монетарну політику.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: