Кабмін звільнив в.о. міністра екології за спробу розкрадання коштів Кіотського протоколу

У ході сьогоднішнього засідання уряду глава Національного агентства з питань державної служби відзвітував про результати службового розслідування за дорученням Кабінету міністрів щодо спроби розкрадання 550 000 000 гривень, отриманих в рамках Кіотського протоколу, які повинні були бути направлені на закупівлю світлодіодних пристроїв.

 Як розповів глава уряду Арсеній Яценюк, завдяки зусиллям МВС і Національної поліції вдалося встановити, що компанія «АГРОТЕХБУД», яка виграла тендер на придбання нових освітлювальних приладів, має всі ознаки фіктивності.

 За його словами, в тендері брало участь всього 8 компаній і лише 6 з них були реальними. Дві інші абсолютно однакові і фіктивні – «АГРОТЕХБУД» і «Примакс».

 Як він зазначив, це організоване злочинне угрупування, яке пов’язане з вищим керівництвом Міністерства екології, а також з керівництвом одного з державних підприємств.

Related Post

 За результатами розслідування Арсеній Яценюк вніс на розгляд уряду рішення про звільнення від займаної посади в.о. міністра екології та природних ресурсів України Сергія Курикіна (на фото), директора департаменту кліматичної політики міністерства Владислава Вежніна і директора ДП «Укрекоінвест» Олексія Коваля.

 Також прем’єр-міністр додав, що передає акт службового розслідування в Національне антикорупційне бюро.

 «Прошу персонально керівника НАБУ пана Ситника взяти ці матеріали під особистий контроль, порушити реальне кримінальне провадження і взяти цих корупціонерів. І не допустити, щоб вони зараз покинули територію України», – заявив Яценюк.

Leave a Comment