fbpx
Кінотеатри

Новий скандал навколо «Оскара»: Іен Маккеллен звинуватив кіноакадемію в ігноруванні геїв

Скандали навколо церемонії нагородження премією «Оскар» в нинішньому році не вщухають. Ледве зумівши заспокоїти обурених расовою дискримінацією, кіноакадемія зіткнулася з новим викликом. Цього разу членів журі звинувачують у гомофобії. Про ігнорування геїв і утиск їхніх прав заговорив британський актор Іен Маккелен, який зіграв Гендальфа в трилогії «Володар перснів» і «Хоббіт».

Він нагадав, що жоден відкритий гей жодного разу за всю історію "Оскара" не був нагороджений золотою статуеткою. Хоча гідних було чимало. Іен Маккелен зазначив, що деякі актори (наприклад, Том Хенкс, Філіп Сеймур Хоффман, Шон Пенн) отримали «Оскар» тільки за виконання ролі геїв у фільмах. Але, на думку актора, це все одно, що відзначити гея за гідну гру гетеросексуала.

Коментуючи расистський скандал, Іен Маккелен порадив кіноакадемії переглянути систему голосування. В іншому випадку чорношкірим акторам нічого не світить.

«Якщо ви хочете добитися успіху, як афроамериканський або латиноамериканський актор, то не варто сподіватися на журі «Оскара», в якому переважна більшість – білі чоловіки середнього віку і старші», – сказав він.

Відзначимо, Іен Маккелен – відкритий гей. Він двічі був номінований на «Оскар» (у 1998 році за роль у картині «Боги і монстри» і в 2002 році за роботу в стрічці «Володар перснів: Хранителі персня»), але так і не отримав заповітну золоту статуетку.

Читайте також: