fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ прикрила діяльність міжнародного угруповання хакерів (ВІДЕО)

Співробітники Служби безпеки України вийшли на слід міжнародного угруповання хакерів, яке викрадає гроші з рахунків іноземних банків.

25 січня в Facebook про це розповіла речник СБУ Олена Гітлянська. За її словами, українським силовикам під час операції допомагали зарубіжні фахівці.

"Один з учасників групи, який є громадянином України і який перебуває в міжнародному розшуку, розмістив серверне обладнання на технічному майданчику українського провайдера "Адамант". З його допомогою хакерське угруповання викрадало кошти з рахунків іноземних фінансових установ, поширювало вірусне програмне забезпечення тощо" , – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Правоохоронці під час затримання зловмисників вилучили серверне обладнання з технічного майданчика провайдера "для проведення експертного дослідження, документування злочину та виконання клопотання іноземних правоохоронних органів про надання правової допомоги у кримінальному судочинстві".

Як заявив президент групи компаній "Адамант" Іван Пєтухов, СБУ діяла неадекватно. Також Пєтухов опублікував відео штурму офісу.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Читайте також: