fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Москаль розпорядився перекрити подачу води на окуповану територію Луганщини

Починаючи з другої половини дня середи, 3 червня, в селі Станиця Луганська і восьми прилеглих населених пунктах немає світла. Головна лінія електропередач, що раніше забезпечувала район світлом, перебита обстрілами. У зв’язку з цим електроенергія в ряд населених пунктів подається по резервній лінії з РФ через підконтрольні бойовикам території. Про це повідомляє прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

За словами Москаля, резервна ЛЕП була пошкоджена на окупованій території Луганської області. Керівник Луганської ОВГА підкреслив, що терористи не допускають туди ремонтні бригади.

«В Станиці Луганській і частині району через відсутність світла немає водопостачання, є проблеми з мобільним зв’язком. Терористи, обстрілюючи українські села, в трьох місцях пошкодили водопровід, який подає воду на окуповану територію. Я їх попередив, що воду знову включать лише після того, як самозванці з "ЛНР" за свої кошти усунуть пошкодження, особисто гарантувавши доступ і безпеку для аварійних бригад. Замість ремонту водопроводу, в "ЛНР" вирішили відключити у Станиці Луганській світло. Проти нас почали комунальну війну, і в мене просто не залишається іншого виходу, як перекрити подачу води на окуповану територію. Водопостачання на окупованих територіях буде відновлено тільки після того, як у Станиці Луганській з’явиться світло з гарантіями його стабільної подачі», – заявив Геннадій Москаль.

Читайте також: